Archieffoto
Volledig scherm
Archieffoto © Thinkstock

Warme editie Maashorst op die Fiets trekt meer dan 1000 deelnemers

REEK - Over de duizend deelnemers trok ‘Maashorst Op Die Fiets’ zondag en dat betekende een record ondanks de hitte. Zij die meededen, konden op vier startplekken verdeeld over de Maashorst beginnen aan hun fietstocht van 45 kilometer. Vervolgens moesten er tien stempels worden gehaald op verschillende, bijzondere plekken, die elk jaar variëren. 

De fietstocht, waarvan de route voor deelnemers pas op de dag zelf bekend wordt gemaakt, bracht deelnemers dit jaar onder andere langs brouwerij Wilskracht in Ravenstein en een kookstudio. Een andere stop was minicamping Driehuis in Reek, waar de fietsers op een wel heel schattige manier werden verwelkomd. Daar stonden namelijk twee knuffelkoeien klaar om de fietsers een warm welkom te heten, en wat verder op het erf stonden ook nog de vrolijke dames van Die Sfeermakers, die de stempels verzorgden.

,,De knuffelkoeien sla ik over, ik knuffel liever iets anders’', zegt Jan Roefs lachend (71) terwijl hij naar zijn vrouw Diny (68) kijkt. ,,Maar ze zien er wel lief uit hoor.’' De twee, woonachtig in Heesch en opgestapt in Schaijk, doen voor het eerst mee met Maashorst op die Fiets, en dat bevalt ze maar wat goed. ,,We fietsen graag, zeker hier, want je zit in een hele mooie omgeving. We hebben ook een paar mooie plekken gezien die we nog niet kenden, dat is leuk’', zegt Roefs, die terwijl hij een slok van zijn fles water neemt ondertussen voorbij wordt gefietst door tientallen andere deelnemers, die ook allemaal even kijken naar de koeien op het erf. ,,Het is wel warm, maar tijdens het fietsen hebben we er gelukkig niet zo’n last van. Bij elke stop pauzeren we en drinken we goed, zo lukt het ons wel!’’