Volledig scherm
PREMIUM
De huiskamer van de afdeling voor kort verblijf van de Watersteeg in Veghel. © Van Assendelft/Jeroen Appels

Watersteeg laat nieuwe appartementen leeg vanwege tekort aan personeel

VEGHEL - De helft van de twaalf appartementen van de nieuwe afdeling Houtwal 12 in De Watersteeg in Veghel staat leeg vanwege personeelstekorten.  De etage met appartementen voor alleenstaanden of echtparen die een verpleeghuisindicatie hebben en toch zelfstandig willen wonen is eind vorig jaar in gebruik genomen.

Vandaag, dinsdag 12 maart, is er open huis bij de nieuwe afdelingen Houtwal 12 en Boomgaard 12. Daarmee hoopt de woonzorginstelling niet alleen nieuwe bewoners,  maar vooral ook nieuw personeel aan te trekken.  De nieuwe afdelingen zijn eind vorig jaar door de Watersteeg in gebruik genomen. Op de etage Boomgaard 12 kunnen mensen tijdelijk verblijven, bijvoorbeeld na een operatie in het ziekenhuis of als mantelzorgers tijdelijk niet kunnen. Op de begane grond is Houtwal 12, twaalf appartementen voor mensen die een indicatie hebben voor verpleeghuiszorg, maar die zo zelfstandig mogelijk willen wonen, vaak samen met hun partner. Op die afdeling is nu slechts de helft van de appartementen bezet. ,,We willen kwaliteit van zorg blijven leveren. Als we meer deuren openen voor nieuwe cliënten dan kan dat met de huidige personeelbezetting ten koste gaan van de mensen die al jaren hier wonen in de groepswoningen. En dat willen we niet", legt regiomanager Diana Zijlmans uit. Dat de helft van de deuren nu dicht is, is volgens haar een bewuste keuze.  

  1. Veghelse accordeonist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    Veghelse accordeo­nist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    VEGHEL - Zaterdagochtend, voor Duncan's historische overwinning, zette de Veghelse muziekdocent Tom van Aarle (29) een video online waarin hij met zijn accordeon het nummer Arcade coverde. Inmiddels is de cover al bijna 70.000 keer bekeken. ,,Vrijdagavond om 20.00 uur had ik het idee en om 22.00 uur stonden we op de Noordkade te filmen”, zegt de muzikant lachend.