Volledig scherm
Liefdevolle gezichten op het Fioretti College tijdens de Week van de Liefde. © Fioretti College

Week van de Liefde op Fioretti College in Veghel betaalt zich uit: 300 euro voor het goede doel

VEGHEL - De ‘Week van de Liefde’, die afgelopen week gehouden werd op het Fioretti College in Veghel, was een succes. Die leverde namelijk 300 euro voor het goede doel op.

In de week voorafgaand aan de actie konden leerlingen in de grote pauze een roos kopen en een lief kaartje schrijven voor iemand. ,,Op Valentijsdag mochten we maar liefst 525 rozen uitdelen aan leerlingen en medewerkers”, vertelt docente Saskia van den Hoogen, die samen met collega Ilse van Boekel het initiatief voor de actie nam. ,,Dezelfde middag nog konden we een cheque van 300 euro overhandigen aan Myke van Asseldonk van Join Us.” Deze stichting brengt jongeren uit de gemeente Meierijstad die zich eenzaam voelen in contact met leeftijdsgenoten.

,,Onze leerlingen hebben laten zien dat ze oprecht lief kunnen zijn voor de ander. Een complimentje geven aan een vriend of in, een tas dragen, de deur open houden voor een docent, zomaar iets vriendelijks zeggen tegen een voorbijganger of een plagerijtje inslikken, we hebben het allemaal zien gebeuren”, illustreert Ilse van Boekel.

Volledig scherm
De cheque © Fioretti College