De Aldi-supermarkt aan de Bitswijk in Uden. Volgens de rechtbank had Uden nooit een vergunning voor deze locatie mogen afgeven.
Volledig scherm
PREMIUM
De Aldi-supermarkt aan de Bitswijk in Uden. Volgens de rechtbank had Uden nooit een vergunning voor deze locatie mogen afgeven. © Hans van Alebeek

Weer tik voor gemeente Uden: ‘Aldi-Noord’ moet dicht

UDEN - De gemeente Uden had nooit een vergunning voor een Aldi-supermarkt aan de Bitswijk mogen afgeven. Volgens de rechtbank is deze ‘Aldi-Noord’ in strijd met het bestemmingsplan en moet de gemeente de winkel dus sluiten zoals ondernemers Benito van Dijk en Roland de Laak al twee jaar vragen.

De Aldi-supermarkt aan de Bitswijk is al sinds 2018 open. De nieuwe supermarkt staat op de plek waar voorheen de woonwinkel van Ad Bouw gevestigd was. ,,Maar die supermarkt had er dus nooit mogen komen”, zegt Benito van Dijk met de uitspraak van  de rechtbank Den Bosch in de hand. ,,Er is eindelijk gerechtigheid.” 

  1. Uden neemt afstand van ‘verkiezingsretoriek’ VVD-Leefbaar Uden over grote grazers
    PREMIUM

    Uden neemt afstand van ‘verkie­zings­re­to­riek’ VVD-Leef­baar Uden over grote grazers

    UDEN - Verkiezingsretoriek, niet relevant en puur opportunisme. De gemeenteraad van Uden schoot donderdagavond met zwaar geschut op de fractie VVD-Leefbaar Uden die pleitte voor bijsturing van een lopend onderzoek naar de grote grazers op de Maashorst. Een overbodig verzoek, concludeerde de gemeenteraad in meerderheid met bovendien een zeer opmerkelijk een-tweetje tussen de VVD-Leefbaar Uden en CDA-wethouder Franko van Lankvelt.