Volledig scherm
De waterput die is gevonden bij wegwerkzaamheden aan de N616 in Erp. © Heemkundekring Erthepe

Wegwerkers stuiten na menselijke resten nu op oude waterput in Erp

ERP - Bij wegwerkzaamheden in het centrum van Erp zijn woensdagmiddag restanten gevonden van een oude waterput. Dat meldt heemkundekring Erthepe op haar Facebookpagina. 

De put kwam tevoorschijn bij graafwerkzaamheden aan de N616 ter hoogte van de splitsing met de Cruijgenstraat. Hoe oud de waterput is, is niet bekend. De heemkundekring wil dat onderzoeken. 

In april werden bij werkzaamheden aan de doorgaande weg (N616)  al menselijke resten gevonden. Heemkundekring Erthepe had de gemeente al gewaarschuwd dat ze met het vernieuwen van de N616 dwars door het dorp wel eens op oude graven zouden kunnen stuiten. Want op de hoek Schansoord en Julianasingel stond in het verleden een protestante kerk met bijbehorende begraafplaats. In 1972, toen de Julianasingel werd aangelegd, zijn zes graven verplaatst naar de algemene begraafplaats. Maar niet álle graven. Na de vondst van de resten werd het werk aan de weg toen tijdelijk stilgelegd.  Ook op de hoek van de Ottenstraat / Kerkstraat werd onlangs een schedel gevonden.