Volledig scherm
© Van Assendelft Fotografie

Welkom in Boerdonk! Dorp schudt handjes met nieuwkomers

BOERDONK - Zou niet iedereen in Boerdonk willen wonen, na zo'n warm onthaal?  Speciaal voor alle nieuwe inwoners organiseerde de bevolking van Boerdonk deze vrijdagavond een welkomstbijeenkomst

Met hapjes gemaakt door de mannen van de plaatselijke kookclub, gemaakt met ingrediënten van de Boerdonkse boeren. Leden van clubs en verenigingen vertelden over wat er allemaal te doen is in het kleine, maar bruisende dorp. Natuurlijk  zit daar een beetje eigenbelang achter, wat iedere groep haalt graag nieuwe aanwas binnen. En onbekend, maakt onbemind, hebben ze in het dorp gedacht. 

Vijftig mensen 

En zo schudden de vijftig mensen die de afgelopen drie jaar in het dorp kwamen wonen in café het Hart van Bourdonck handen met iedereen die maar kennis wilde maken.  Zodat ze zich écht thuis gaan voelen. 

Het is een initiatief van de stichting Coöperatie Boerdonk Buitengewoon, waar zo'n beetje alle inwoners lid van zijn. Samen zorgen ze voor de leefbaarheid van het dorp. Ook de Dorpsraad en de Stichting Algemeen Boerdonks Belang deden mee.