De entree van het Silotel.
Volledig scherm
De entree van het Silotel. © Architekten Cie.

Welstandscommissie lovend over Silotel Veghel

VEGHEL - Stoer, robuust, eigentijds, industrieel. Het zijn enkele termen die de welstandscommissie van de gemeente Meierijstad donderdagmiddag gebruikte om het Silotel te lauweren. Het hotel bovenop de voormalige graansilo's van de Cehave aan de Noordkade in Veghel werd door de commissie positief ontvangen. 

Eerder al sprak de monumentencommissie zich positief uit over het bijzondere bouwproject. De silo's zijn niet monumentaal, maar staan dichtbij de Wiebenga-loods, een Rijksmonument dat onderdeel uitmaakt van het omgebouwde Cehave-complex. Nu laat ook de welstandscommissie weten dat de architecten en eigenaar Bouwbedrijf Van de ven op dit moment geen strobreed in de weg wordt gelegd om verder te werken aan het plan. Dat plan past volgens de commissie in de industriële omgeving. ,,Het is spectaculair en gigantisch, maar elegant", zo bestempelde de commissie het hotel van vier bouwlagen op meer dan 30 meter hoogte. 

Architect Wessel Vreugendenhil vanDde Architekten Cie. uit Amsterdam kwam het bijzondere bouwplan toelichten. Hij benadrukt dat omwonenden geen inkijk in de tuinen krijgen. De silo’s zelf dienen slechts als steunpilaren en worden zo min mogelijk ingezet voor het hotel. ,,Dan blijven ze beschikbaar voor creatieve invullingen.” In een van de silo's is op dit moment bijvoorbeeld een escaperoom gevestigd. 

  1. Niet met klamme handen bij de telefoon, wel bloemen van de minister op ‘nationale slaagdag’
    video

    Niet met klamme handen bij de telefoon, wel bloemen van de minister op ‘nationale slaagdag’

    Het had de dag moeten zijn dat eindexamenleerlingen in het hele land met klamme handen bij de telefoon zaten. Maar zonder een centraal eindexamen stond bij heel veel leerlingen het slagen of zakken allang vast. Toch proberen ze er op het Udens College het beste van te maken, met een cocktail, een band, galakleding én onder toeziend oog van minister Arie Slob. ,,Misschien heeft dit diploma juist wel iets extra's.”