Pat & Patries vervullen de wens van optochtdeelnemer Maurits van Berkel.
Volledig scherm
Pat & Patries vervullen de wens van optochtdeelnemer Maurits van Berkel. © Philip van den Brand

Wensen gaan in vervulling tijdens pronkzitting Reigers in Zijtaart

ZIJTAART - Wensen werden dit weekend vervuld in het Dorpshuis in Zijtaart. Carnavalsvereniging De Reigers pakte uit met twee vermakelijke pronkzittingen. Naast voornamelijk lokaal talent was het buitendorpse cabaret van Jeroens Clan toch de onbetwiste uitschieter.

Met een knipoog naar het tv-programma 'Paul Pakt Uit!' schotelde de pronkzittingscommissie het publiek een liveshow vol verrassingen voor. De uitverkochte zaal liet zich daarbij graag begeleiden door de charmante Nicole Maas en Suzan van Nunen. Het nieuwe presentatieduo was in 'NicSus blijft slapen' zelfs op het witte doek te bewonderen. 

Pupil van de week

Via het Zijtaarts Belang waren de dorpelingen opgeroepen om wensen in te sturen. Dat leverde verschillende reacties op. Zo werd Tom Vervoort omgedoopt tot Pupil van de Week en verschenen Pat & Patries ten tonele om een vurige wens van Maurits van Berkel te vervullen. 

Die wil namelijk dolgraag één keer winnen van dit duo, dat in de Zijtaartse optocht steevast de hoofdprijs voor zijn neus wegkaapt. ,,Dit jaar gaat jou dit lukken, want wij doen niet mee", aldus Pat.

Lees verder onder de foto.

Door de meezingers van 'Meer als Elf' kwam het publiek na de pauze voor de eerste keer van de stoelen.
Volledig scherm
Door de meezingers van 'Meer als Elf' kwam het publiek na de pauze voor de eerste keer van de stoelen. © Philip van den Brand

Dorpsroddels

Technische storingen haalde voor de pauze de vaart wat uit de avond en noopte de organisatie om het programma om te gooien. Het publiek had er, dankzij blaaskapel De Boemelaars, niet veel last van. De uitstekende Stan van Hoof had toen de zaal al toegezongen tijdens een cursus Mindlessness. 

Tonprater Berry Knapen had de lachers op zijn hand als Rinus de Dakdekker. Lokale dorpsroddels gingen op de reservebank van VOW over de tong bij de Big Five. Het viel vooral bij het jeugdige publiek in de smaak. Een vaste waarde op de Zijtaartse zitting zijn de dansgardes van de Reigers. Het podium stond vol tijdens hun showdans, waarbij een speelgoedwinkel tot leven kwam.

Gouden zet

Bij de André Vieux playback-act van Meer als Elf kwam het publiek voor de eerste keer van de stoelen, maar de zaal ging pas echt uit zijn dak bij het optreden van Jeroens Clan. In 2018 was deze cabaretgroep nog finalist van het Leids Cabaret Festival. 

Veelbesproken onderwerpen als tradities, het milieu en diversiteit kwamen middels snelle sketches en liedjes in sneltreinvaart voorbij. In Zijtaart was één van hun laatste carnavalsoptredens. Vanaf maart staan ze in de theaters met hun debuutvoorstelling 'Tere zieltjes'. Een gouden zet van De Reigers.