Volledig scherm
Kerncommissie Loosbroek zoekt nieuwe bestuursleden. © Van Assendelft Fotografie

Wie bekommert zich nog om Loosbroek?

LOOSBROEK -  Dringend gezocht: Loosbroekenaren (m/v) die zich willen bekommeren om de belangen van het dorp.  Het kost niet veel tijd, maar het is ontzettend belangrijk, zegt Gert-Jan Roefs van de kerncommissie Loosbroek.  

De kerncommissie Loosbroek is dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden. Vanaf 1 januari bestaat het bestuur van de commissie nog maar uit twee mensen en dus is er vers bloed nodig om de belangen van het dorp Loosbroek te behartigen. ,,We hebben een bestuur van ongeveer vijf mensen nodig. Er is ook nog een klankbordgroep die ons ondersteunt en dat gelukkig ook blijft doen. Maar we hebben ook een bestuur nodig voor de continuïteit”, zegt Roefs. 

Nieuwjaar in Loosbroek

Volgens Roefs houdt de kerncommissie bij de komende nieuwjaarsreceptie in Loosbroek een presentatie waarmee ze proberen nieuwe bestuursleden te werven. ,,Maar we benaderen mensen ook persoonlijk en als iemand interesse heeft kunnen ze ook mij benaderen.”

Enthousiast maken

Quote

Iedereen vindt de kerncommis­sie belangrijk, maar iedereen heeft het druk

Gert-Jan Roefs, Kerncommissie Loosbroek

Het valt niet mee om mensen enthousiast te maken voor een bestuursfunctie binnen de kerncommissie zegt Roefs. ,,Iedereen heeft het druk. Maar tegelijkertijd vindt ook iedereen het belangrijk dat er een kerncommissie is. En het valt best mee met de hoeveelheid werk. We willen bijvoorbeeld al minder frequent gaan vergaderen en met projectgroepen gaan werken. Dan kun je gericht op een project focussen en als dat klaar is, is je werk ook klaar.”

Met een bestuur van slechts twee mensen komt de kerncommissie volgens Roefs niet toe aan het initiëren van nieuwe dingen. ,,We zijn nu bijvoorbeeld bezig met het het inzetten van een elektrische deelauto in het dorp. Maar we hebben te weinig capaciteit om dat nu rond te krijgen. En verder ligt er werk op het gebied van woningbouw en hulp aan ouderen. Genoeg te doen dus.”