Impressie van hoe de Marktstraat in Uden er vanaf volgende week uit komt te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van hoe de Marktstraat in Uden er vanaf volgende week uit komt te zien. © Centrummanagement Uden

Winkelcentrum Uden wordt zomers aangekleed: ‘We hadden budget over’

UDEN - Vrolijke parapluutjes, lampionnen en kunstbloemen bungelen vanaf volgende week boven de hoofden van de bezoekers van het winkelcentrum in Uden. Het centrummanagement en de winkeliers willen met de zomerversiering de sfeer in het centrum verhogen. De versiering wordt verzorgd door IDI Projects uit  Uden, hetzelfde bedrijf dat ook de kerstviering in het centrum verzorgt. 

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Hechte gemeenschap Zijtaart is voor Stan van Hoof vanzelfsprekend, maar ‘van buiten gezien is het misschien echt bijzonder’
  Dorp van

  Hechte gemeen­schap Zijtaart is voor Stan van Hoof vanzelf­spre­kend, maar ‘van buiten gezien is het misschien echt bijzonder’

  ZIJTAART - De 22-jarige Stan van Hoof woont zijn hele leven in Zijtaart. Daar speelt hij toneel bij de toneelvereniging, zingt hij en speelt hij gitaar. In het dorp is hij secretaris van de evenementengroep, lid van de jeugdcommissie en PR-commissie van carnavalsvereniging De Reigers en ook is hij actief bij de organisatie van de kindervakantieweek. Als hij niet actief is als vrijwilliger werkt hij als Community maker op de Brainport Human Campus in Helmond.