De nieuwbouw van Van Tienen gaat aan de Landweer verrijzen.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwbouw van Van Tienen gaat aan de Landweer verrijzen. © Van Tienen

Zeelandse familie Van Tienen, die van de koffie, hakt de knoop door: ‘We gaan verhuizen’

ZEELAND - De kogel is door de kerk. De Zeelandse familie Van Tienen, bekend van de koffie-automaten, heeft na rijp beraad de knoop doorgehakt. Ze gaan verhuizen naar een nieuw te bouwen pand, een eind verderop.

Het huidige pand van Van Tienen, tussen de Voederheil en Peelweg in Zeeland.
Volledig scherm
Het huidige pand van Van Tienen, tussen de Voederheil en Peelweg in Zeeland. © Van Tienen

Vanuit zijn woonhuis en garage aan de Schoolstraat in Zeeland begon Tien van Tienen in 1973 met de verkoop van koffie-automaten. In 1994 streek het bedrijf neer in een nieuw pand op bedrijventerrein Voederheil met zicht op de Peelweg. ,,Toen met vier Van Tienens en drie man personeel. Dat zijn er inmiddels vijftig geworden”, schetst directeur en Tiens zoon Maarten van Tienen.

Het familiebedrijf is als kool gegroeid. ,,Op alle vlakken hebben we in dit pand een enorm ruimtegebrek. Drukbezette kantoren, een overvol magazijn en te weinig ruimte in de werkplaats. Twee keer per week komen onze buitendienst-medewerkers in huis en moeten ze dubbel parkeren. Vaak staan er ‘s ochtends al leveranciers op straat te wachten. Die hebben beperkte ruimte om te laden en te lossen”, zet Van Tienen de knelpunten uiteen.

  1. Jacques Kop Jansen keert terug bij De Korfrakkers in Erp: ‘Kneden en bouwen aan nieuw team’

    Jacques Kop Jansen keert terug bij De Korfrak­kers in Erp: ‘Kneden en bouwen aan nieuw team’

    ERP - Hoewel het coronavirus ook De Korfrakkers volledig tot stilstand heeft gebracht, had de korfbalvereniging uit Erp afgelopen week toch goed nieuws te melden. Na twee jaar afwezigheid keert trainer Jacques Kop Jansen komend seizoen terug bij de club waarmee hij van 2013 tot 2018 een keer Nederland kampioen op het veld werd en vier nationale titels in de zaal veroverde. ,,Ik wil weer gaan kneden en bouwen aan een nieuw team”, zegt hij.