Volledig scherm
© ANP

Zelf kersen plukken voor het goede doel van Rotary Uden

LOOSBROEK/UDEN - Een kilo kersen voor 3,50 euro, wel zelf te plukken, waarvan de opbrengst grotendeels naar het goede doel gaat. Met die actie in de boomgaard van de Heische Hoeve in Loosbroek hoopt de Rotary Uden geld op te halen voor Care4Tina. De actie start woensdag 19 juni en duurt zo'n 1,5 maand of korter als de kersen eerder op zijn. 

De kersenpluk werd vorig jaar voor het eerst gehouden in de boomgaard van de familie Hurkmans in Loosbroek. Dit jaar gaat de opbrengst naar Care4Tina, een stichting die medische hulp biedt aan kinderen met een schisis in de Chinese stad Xi’an. 

Spleetje 

Voorzitter Thomas Jansen van de Rotary:  ,,Schisis is een aangeboren afwijking waarbij een spleet van de lip of een spleet van de kaak en het gehemelte ontstaat. De behandelingen en operaties zijn van groot belang voor deze kinderen. Een operatie op jonge leeftijd kan een levenslange handicap voorkomen. Wij zetten ons als Rotary daar graag voor in.”

Leden van de Rotary begeleiden bezoekers bij de zelfpluk. De boomgaard is komende weken open op woensdagen van 13.00 tot 16.00 uur, ‘s zaterdag en ‘s zondags van 10.30 tot 16.00 uur. De Heische Hoeve ligt aan de Heideweg 1a in Loosbroek.