Volledig scherm
PREMIUM
De zes kerken van de parochie Sint Petrus waar het om gaat. Vlnr: Uden, Boekel, Odiliapeel, Venhorst, Boekel en Zeeland. © Parochie Sint Petrus

Zes kerken in de knel, hoe nu verder?

UDEN - Wat moet er gebeuren met de kerken in Uden, Volkel, Odiliapeel, Zeeland, Boekel en Venhorst? Ze kunnen niet allemaal open blijven, dat is zeker. Komende jaren moet duidelijk worden wat de (nieuwe) functie van de  kerkgebouwen gaat worden. 

Er moet iets gebeuren met de zes kerken in de gemeenten Uden, Landerd en Boekel. Kerkenvisie, een stevig rapport van de parochie Sint Petrus, opgesteld in nauw overleg met de zes (geloofs)gemeenschappen, windt er geen doekjes om. De problemen zijn groot: de parochie heeft steeds minder geld, het kerkbezoek daalt, net als het aantal vrijwilligers en de bezetting van het pastorale team. Links- of rechtsom zal dat leiden tot het sluiten van een of meerdere kerken. 

  1. Norovirus slaat toe in Boekels zorgcentrum: handenwassen en deuren dicht
    PREMIUM
    Norovirus

    Norovirus slaat toe in Boekels zorgcen­trum: handenwas­sen en deuren dicht

    BOEKEL - Twintig bewoners en tien personeelsleden van zorgcentrum Sint Petrus in Boekel hebben het gehad, acht bewoners hadden het dinsdag nog: het gevreesde Noro-buikgriepvirus dat vooral zwakkeren en ouderen een flinke knauw kan geven. Zo min mogelijk volk over de vloer in het zorgcentrum, nul activiteiten, extra personeel dat ook nog eens goed ingepakt en met veel ontsmettingsregeltjes het werk moet doen.