Volledig scherm
Ziekenhuis Bernhoven in Uden. © Hans van Alebeek

Ziekenhuis Bernhoven maakt 2,3 miljoen euro winst over 2018

UDEN - Een dalende omzet, lagere kosten en meer patiënten hebben ziekenhuis Bernhoven in Uden over 2018 een winst van 2,3 miljoen euro opgeleverd. Dat is gelijk aan het het resultaat van 2017. ,,De strategie van Bernhoven werpt zijn vruchten af", constateert het ziekenhuis tevreden. 

Bernhoven zet al geruime tijd in op een koers die gericht is op het bieden van ‘zinnige zorg'. Het belang van de patiënt staat voorop, niet het aantal behandelingen of operaties dat wordt uitgevoerd. Zo werd het bedrijfsresultaat van 2,3 miljoen euro behaald tegen een omzet die 2 miljoen euro lager ligt. 

Betaalbaar 

Tegen lagere kosten kon Bernhoven toch meer patiënten helpen. Volgens het ziekenhuis het bewijs aan de rest van Nederland dat het mogelijk is om de zorg betaalbaar te houden, nu en in de toekomst. 

Via obligaties kunnen medewerkers van Bernhoven al  financieel participeren in het ziekenhuis. In de loop van dit jaar wordt dat ook mogelijk voor patiënten, huisartsen en bedrijven uit de regio die graag een ‘aandeel’ in het ziekenhuis willen. Daarvoor worden twee aparte obligatieleningen uitgeschreven. 

  1. Wachten om als eerste te mogen schaatsen bij Uden on Ice

    Wachten om als eerste te mogen schaatsen bij Uden on Ice

    UDEN - Op het moment dat binnen in een volle zaal de officiële opening werd verricht, mochten de schaatsers al ruim een half uur het ijs op. En daar stonden ze voor in de rij. Onder die wachtenden waren ook Anouk van der Ven (20) en Dion van der A (18). ,,We maken er elk jaar een sport van om als eerste te zijn, en dat is dit keer weer gelukt’', zeggen de twee lachend wanneer ze net hun eerste rondjes hebben gereden. ,,Nu is het ijs nog hard, waardoor je lekker snel gaan.’'