Volledig scherm
PREMIUM
Scholieren fietsen op de parallelweg langs het kanaal bij Zijtaart richting de Taylorbrug. Rechts naast deze weg komt de nieuwe ontsluitingsweg te liggen. De dorpsraad pleit voor een fietsbrug over deze weg en het kanaal, zodat scholieren veilig naar Veghel kunnen. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Zijtaart claimt fietsbrug over Zuid-Willemsvaart

ZIJTAART - De dorpsraad in Zijtaart wil een fietsbrug over het kanaal als de nieuwe ontsluitingsweg op industrieterrein Doornhoek er ligt. Scholieren moeten die weg vol met vrachtverkeer oversteken. 

Ze hebben er wel een beetje recht op, vindt de dorpsraad in Zijtaart. Het dorp moet opnieuw concessies doen met de herinrichting van de N279 en de bijbehorende nieuwe aansluiting op industrieterrein Doornhoek. Die weg komt pal langs de Zuid-Willemsvaart te liggen, aan de Zijtaartse kant tussen Keldonk en Zijtaart. Daar fietsen nu dagelijks mensen uit Keldonk en Erp naar het bedrijventerrein en Zijtaartse scholieren die naar het Fioretti en Zwijsen College in Veghel gaan. Ze fietsen vanuit de Pastoor Clercxstraat naar de Sluishoek (de parallelweg langs het kanaal) richting de Taylorbrug, waar ze de trap omhoog nemen en het kanaal over gaan. In de toekomst moeten de ze eerst de nieuwe ontsluitingsweg oversteken om op de Sluishoek te komen. ,,Hartstikke gevaarlijk”, vindt voorzitter Helmut Henst van de dorpsraad. ,,Een veilige weg van en naar Veghel is er straks niet meer", vult zijn ‘collega’ Fried van Otterdijk aan. ,,Want ook voor de mensen die via de Corridor gaan richting de Poort van Veghel moeten een drukke ontsluitingsweg oversteken.”