Volledig scherm
PREMIUM
Eind 2020 kan de Petruskerk zo aangelicht worden als er 250.000 euro wordt opgehaald. © Lux Lab

Zo mooi kan de Petruskerk worden

UDEN - Het is een plaatje. De welbekende Petruskerk van Uden op een prachtige manier verlicht. Nu nog een droom van een kleine groep Udenaren maar als  er 250.000 euro op tafel komt, kan eind volgend jaar de lichtschakelaar om.

De reclamemast van het Foodcourt doet zijn best maar eigenlijk is er maar één echt markeringspunt aan de skyline van Uden. Dat is de uit 1890 daterende Sint Petruskerk met zijn twee ranke torens en typische koepeldak dat een beetje doet denken aan een grote citruspers. Hoofdzetel van de gelijknamige parochie maar ook voor niet-gelovigen een vast ijkpunt. ‘Dit is Uden, dit is thuis.’ 

  1. Norovirus slaat toe in Boekels zorgcentrum: handenwassen en deuren dicht
    PREMIUM
    Norovirus

    Norovirus slaat toe in Boekels zorgcen­trum: handenwas­sen en deuren dicht

    BOEKEL - Twintig bewoners en tien personeelsleden van zorgcentrum Sint Petrus in Boekel hebben het gehad, acht bewoners hadden het dinsdag nog: het gevreesde Noro-buikgriepvirus dat vooral zwakkeren en ouderen een flinke knauw kan geven. Zo min mogelijk volk over de vloer in het zorgcentrum, nul activiteiten, extra personeel dat ook nog eens goed ingepakt en met veel ontsmettingsregeltjes het werk moet doen.