Zon en veel deelnemers bij jarige Krollenloop Veghel

VideoVEGHEL - Als een goed geoliede machine ging de vijfde Krollenloop zondagmiddag in het centrum van Veghel van start. Zaterdagavond was al de geslaagde Urban Night Run, vanwege de lustrum editie, voor zondag konden deelnemers de gebruikelijke keuze maken welke afstand te lopen. 

Volledig scherm
De lopers van Staalbouw Hendriks Ten Miles startten om 12.30 uur en begonnen hun route door het Julianapark. © Franka Willems-Netten

Kinderen konden kiezen tussen twee loopafstanden. Volwassenen tussen 5 en 10 km en de ten miles, en dat individueel of met bedrijven- of vriendenteams. Een extraatje vanwege het lustrum was de opblaasbare atletiek Arena voor jeugd tot en met 17 jaar waar zij technieken konden oefenen op hoog- en verspringen, kogelstoten en speerwerpen.

De jongste deelnemer Fabe Smits van 3 jaar startte om 12.00 uur. Hij werd geïnspireerd door grote broer Evan die zich had aangemeld en Fabe deed samen met broertje Mels van bijna 5 jaar de 1 kilometer. De oudste aangemelde deelnemer was Cees van der Heijden van 78 jaar: “Ik loop de tien kilometer, maar ik doe er wel lang over hoor, 80 minuten.” Dat is ruim binnen de anderhalf uur waarin lopers op die afstand binnen moeten zijn.

Elk startnummer heeft weer een tijdregistratie iets wat bijvoorbeeld Marga van der Zanden (43) aantrekt. Ze trainde met een eigen schema voor de Fun Run op zaterdagavond, maar besloot toch ook zondag mee te doen. “Ik had zo hard getraind om 5 kilometer te kunnen lopen, nu wilde ik ook de officiële run doen.”

Bij de Krollenloop, vernoemd naar het Veghelse anijsbroodje met speculaas, was ook speaker Ton de Kort weer present. Hij voorzag publiek en wachtende lopers van allerlei informatie.

Alle uitslagen (ook van andere jaren) zijn vanaf zondagavond te vinden op www.krollenloop.nl.

Volledig scherm
In het midden de jongste deelnemer van de Krollenloop, Fabe Smits van 3 jaar. Links broer Evan van 8 jaar en rechts broer Mels van bijna 5 jaar. © Franka Willems-Netten
Volledig scherm
Om 12.00 uur gingen de eerste lopers van start. Fanatiek liepen zij de 1 kilometer. © Franka Willems-Netten