Cafés gaan voorop met flink veel versieringen. Op de foto café In d’n Ollie van Theo Lucius in Heeswijk-Dinther.
Volledig scherm
PREMIUM
Cafés gaan voorop met flink veel versieringen. Op de foto café In d’n Ollie van Theo Lucius in Heeswijk-Dinther. © Van Assendelft Fotografie

Zondag op het terras voetbal kijken: ‘Het kan natuurlijk gebeuren dat de regels even worden vergeten’

UDEN/HEESWIJK/MARIAHEIDE - Maandagavond zaten we nog thuis in klein gezelschap op de bank Oranje aan te moedigen. Zondag moet dat anders worden. Vanaf dit weekend mogen horecazaken weer schermen neerzetten, om samen voetbal te kijken. Dat wordt dus juichen op het terras. Maar wel netjes op je plek. Gaat dat lukken?

 1. ‘Marie was gewoon Marie’, ze kende iedereen in Erp en iedereen was voor haar gelijk
  PREMIUM
  Straatnaam verdiend

  ‘Marie was gewoon Marie’, ze kende iedereen in Erp en iedereen was voor haar gelijk

  ERP - ,,Als je hier vraagt: ‘ken je Marie?’, zal niemand vragen wélke Marie? Heel Erp kende haar. Marie was gewoon Marie", lacht Will Barten. Hij is lid van de heemkundekring en hij kent vrijwel alles en iedereen. Dus ook Marie. Het was voor de Erpse heemkundekring Erthepe dan ook een uitgemaakte zaak dat Marie werd voorgedragen toen het Brabants Dagblad vroeg wie in het dorp een straatnaam zou verdienen.
 2. Gemeente Uden geeft prioriteit aan de fiets? Ga toch fietsen
  PREMIUM
  Column tHans

  Gemeente Uden geeft prioriteit aan de fiets? Ga toch fietsen

  UDEN - Laten we de dag eens beginnen met wat citaten uit andermans werk: ,, In de toekomst krijgt bij de inrichting van de openbare ruimte de fiets prioriteit. We zorgen voor de gewenste locaties van fietsenstallingen nabij het centrum en leggen die aan. We denken daarbij ook aan oplaadpunten voor e-bikes. Vóór 2020 realiseren we samen met provincie en aanliggende gemeenten de snelfietsroutes Uden-Veghel en Uden-Nistelrode-Oss.”