Zorghotel Udens Duyn wordt plek voor opvang 76 coronapatiënten

UDEN - Zorg- en herstelhotel Udens Duyn, pal naast ziekenhuis Bernhoven in Uden, wordt vanaf vrijdag volledig ingericht voor de opvang van maximaal 76 coronapatiënten.  Welke patiënten er een plaats gaan krijgen wordt bepaald in overleg met Bernhoven en BrabantZorg. 

De centrale hal van Udens Duyn.
Volledig scherm
De centrale hal van Udens Duyn. © FR076 Van Assendelft Fotografie

Udens Duyn zit min of meer vast aan Bernhoven en vangt al jarenlang patiënten op die na een behandeling in het ziekenhuis daar kunnen herstellen. ,,Op dit moment zijn we druk bezig om het huis leeg te maken", zegt manager Marco Brisko. ,,Het gaat om 62 gasten voor wie we elders onderdak moeten zien te vinden.” 

Volgens Brisko is het ‘wonderwel’ snel gelukt om de mensen te verplaatsen naar verpleeghuizen en verzorgingshuizen in de buurt. Het hotel wordt nu klaargemaakt om te gaan dienen als zogeheten cohortafdeling van Bernhoven voor de verzorging van coronapatiënten. 

Volgens Brisko hoeft daar niet veel extra's voor te gebeuren. ,,We zijn wel gewend om met besmettingen om te gaan", zegt hij. Er is voorlopig ook voldoende personeel om alle mensen te kunnen verzorgen. ,,We krijgen hulp van alle kanten aangeboden, zelfs collega-hoteliers bellen me op. Het is hartverwarmend", aldus Brisko.     

  1. Jacques Kop Jansen keert terug bij De Korfrakkers in Erp: ‘Kneden en bouwen aan nieuw team’

    Jacques Kop Jansen keert terug bij De Korfrak­kers in Erp: ‘Kneden en bouwen aan nieuw team’

    ERP - Hoewel het coronavirus ook De Korfrakkers volledig tot stilstand heeft gebracht, had de korfbalvereniging uit Erp afgelopen week toch goed nieuws te melden. Na twee jaar afwezigheid keert trainer Jacques Kop Jansen komend seizoen terug bij de club waarmee hij van 2013 tot 2018 een keer Nederland kampioen op het veld werd en vier nationale titels in de zaal veroverde. ,,Ik wil weer gaan kneden en bouwen aan een nieuw team”, zegt hij.