Volledig scherm
Ziekenhuis Bernhoven . © bd

70 procent personeel is nu beetje eigenaar ziekenhuis Bernhoven

UDEN - Zo'n 70 procent van het personeel van Bernhoven in Uden is mede-eigenaar geworden van het ziekenhuis. Zij kregen een gratificatie in de vorm van een obligatielening en konden ook nog extra obligaties kopen. In totaal kochten medewerkers voor 250.000 euro aan obligaties. 

Van 11 juli tot en met 25 september konden alle medewerkers van Bernhoven zich inschrijven voor financiële deelname in het ziekenhuis. Volgens algemeen directeur Geert van den Enden van Bernhoven vooral bedoeld om de betrokkenheid van het personeel te vergroten. 

Aandelen 

Alle medewerkers ontvangen tot en met 2022 elk jaar het recht op een converteerbare obligatie van 100 euro. Daarnaast kunnen ze jaarlijks extra obligaties aankopen maar dan moet er wel voor minimaal 500 euro ingelegd worden. Bernhoven betaalt 4% rente uit aan de deelnemers. Vanaf volgend jaar kunnen ook andere partijen in het ziekenhuis participeren. 

Bernhoven had het liefst meteen aandelen uitgegeven maar dat mag wettelijk nog niet. Als die wetsaanpassing er is, kunnen de obligaties naar aandelen worden omgezet.