Volledig scherm
Fotograaf: Van Assendelft Fotografie

Aanleg brink en vernieuwd rolstoelpad in Slabroek

SLABROEK - In Sabroek zijn twee restauratieprojecten gestart. Het rolstoelpad in Slabroek wordt opnieuw aangelegd en tegenover het bezoekerscentrum komt een karakteristieke brink.

Op het oude en smalle asfaltfietspad wordt een nieuwe en bredere halfverharding aangebracht, die geschikt is voor rolstoelgebruik. Langs de route komen nieuwe planten en veldbloemen. Midden in het bos komt een poel met een terrasplateau dat toegankelijk is voor rolstoelers. Het rolstoelpad loopt vanaf het bezoekerscentrum via de Hoogslabroekseweg, het oude fietspad door de bossen en via de Karlingerweg terug naar Slabroek.

Brink
Er komt een brink op de hoek van de Erenakkerstraat en de Hoogslabroekseweg. Een brink is cultuurhistorisch de open centrale ruimte voor gezamenlijke activiteiten in het dorp of de buurt. De nieuwe brink komt tegenover het bezoekerscentrum. In het verlengde van de Karlingerweg komt over de brink een voetpad met linden, een lindenlaantje. Over de plaatsing van een eventueel kunstwerk wordt nog overlegd.

Bijkomende werkzaamheden
Gelijktijdig met de aanleg van de brink, wordt ook de parkeerplaats voor het personeel van het bezoekerscentrum verplaatst, zodat de auto's niet meer op de zandweg ( Erenakkerstraat) staan. De werkzaamheden zullen rond eind november gereed zijn.

Oss, Uden e.o.