Volledig scherm
In Brabant worden met regelmaat zogenaamde 'patsercontroles' gehouden, om te controleren of bezitters van dure auto's deze wel op een eerlijke manier hebben verkregen. © Politie.nl

Aanpak van criminaliteit: 'Rijdt werkloze buurman in dure auto? Meld het!'

UDEN/LANDERD/BOEKEL - Alle inwoners van het politiedistrict Maas en Leijgraaf krijgen deze week een brief van hun burgemeester. In de brief worden zijn opgeroepen om verdachte situaties in hun omgeving te melden. Onder andere Uden, Landerd en Boekel hopen met de campagne meer grip te krijgen op de ondermijnende criminaliteit.  

'Vaak gaat het om criminaliteit die niet meteen zichtbaar is', schrijft de Udense burgemeester Henk Hellegers in de brief. 'Een hennepkwekerij in uw straat bijvoorbeeld; een buurman die in een hele grote auto rijdt, terwijl u weet dat hij geen baan heeft; een ondernemer of bestuurder die wordt bedreigd; een café waar steeds meer leden van een motorbende komen.' 

Hellegers roept zijn inwoners op om alert te zijn en verdachte situaties te melden. Dat kan vanaf deze week niet alleen rechtstreeks bij de politie, maar ook via een speciaal formulier op de website van de gemeente. Net als bij het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem kunnen mensen via dit formulier zaken melden zonder zich bekend te maken. De gemeente verwacht hierdoor meer meldingen te krijgen. 

  1. Udense stopt op 92-jarige leeftijd met tennis: 'Het is mooi geweest'

    Udense stopt op 92-jarige leeftijd met tennis: 'Het is mooi geweest'

    UDEN - Het gaat niet meer zoals het ging. Ze wil zich op de baan helemaal kunnen geven, maar dat lukt niet meer omdat ze toch wat moeilijker loopt. En dus stopt ze met tennissen, Gerda Snippe uit Uden. Maar dan wel pas op 92-jarige leeftijd. Ze was veruit het oudst actieve lid van tennisclub LTC in Uden. Apetrots zijn ze daar op hun hoogbejaarde speelster, die nog steeds een vitale indruk maakt en  helder van geest is. ,,Ik heb het tennissen ontzettend graag gedaan. Het is de mooiste sport die er bestaat." 

Oss, Uden e.o.