De coalitie waar onder aanvoering van Jong Uden aan gewerkt wordt, is op een haar na rond.
Volledig scherm
De coalitie waar onder aanvoering van Jong Uden aan gewerkt wordt, is op een haar na rond. © Hans van Alebeek

Achterban van nieuwe coalitie Uden bekijkt principe-akkoord

UDEN - De onderhandelaars zijn klaar, alle politieke dossiers afgetikt, nu mogen de achterbannen - fractie en bestuur - van de vier Udense partijen aangeven of ze het voorliggende principe-akkoord zien zitten. 

Dinsdagavond werd die stap gezet, eind deze week hopen de formateurs te horen of deze coalitie door kan gaan.

,,Afhankelijk van wat er vanuit de partijen teruggekoppeld wordt, hopen we eind deze week op witte rook voor dit coalitie-akkoord", meldt formateur Remco Koenen na afloop van het overleg met Jong Uden, CDA, VVD-Leefbaar Uden en Gewoon Uden. Aansluitend kunnen dan de kandidaten voor de wethoudersposten gezocht worden. Volgende week zou de nieuwe coalitie dan al rond kunnen zijn.

Of er nog problemen te verwachten zijn, kan Koenen niet zeggen. Evenmin wil de formateur ingaan op de vraag in hoeverre partijen water bij de wijn hebben moeten doen om tot dit akkoord te komen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.