Uden wil de braakliggende terreinen aan de Sesterlaan links en rechts van de supermarkt (op de achtergrond) gaan volbouwen.
Volledig scherm
Uden wil de braakliggende terreinen aan de Sesterlaan links en rechts van de supermarkt (op de achtergrond) gaan volbouwen. © Google StreetView

Actiegroep strijdt voor behoud Sesterpark op Uden-Zuid

UDEN - Het Sesterpark op Uden-Zuid mag niet volgebouwd worden met woningen. Dat stelt de actiegroep 'Behoud het Sesterpark'. De club heeft flyers in de wijk verspreid en houdt een enquête om de mening van de wijkbewoners te horen.

De gemeente Uden wil op de twee groene plekken links en rechts van de Plus supermarkt aan de Sesterlaan zo'n zestig huizen bouwen. Zeer tegen de zin van de klankbordgroep centrumgebied Uden-Zuid.

Met flyers maakt de actiegroep Uden-Zuid attent op het initiatief om het Sesterpakr te behouden.
Volledig scherm
Met flyers maakt de actiegroep Uden-Zuid attent op het initiatief om het Sesterpakr te behouden. © Uden-Zuid

In een brief aan de gemeente lieten de wijkvertegenwoordigers weten dat ze balen van het volbouwen van het populaire Sesterpark met onder andere een crossbaantje en kruidentuin erin. 

'Sesterperk' 

Nu is er dus een actiegroep die het tij probeert te keren. Met zestig huizen op die 'mooie entree en ontmoetingsplek van Uden-Zuid' wordt het 'Sesterpark een Sesterperkje'. Of de actie iets uit zal halen, is nog maar de vraag. Bij monde van wethouder René Peerenboom maakte de gemeente vorige maand al duidelijk dat ze door wil gaan met de plannen. Vooral omdat dat indertijd al zo is afgesproken. 

Het gebied is lange tijd groen gebleven omdat de woningbouw op zijn gat lag. Nu is het volgens Peerenboom tijd om de oude plannen alsnog te realiseren. Het is de bedoeling dat de crossbaan en kruidentuin terugkeren in het nieuwe wijkje. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.