Het nieuwe politiebureau aan de Hockeyweg in Uden is in aanbouw. De nieuwe brandweerkazerne komt ernaast te staan.
Volledig scherm
Het nieuwe politiebureau aan de Hockeyweg in Uden is in aanbouw. De nieuwe brandweerkazerne komt ernaast te staan. © Van Assendelft

Afhaken regionale brandweer kost Uden 70.000 euro

UDEN - Het afhaken van de regionale brandweer bij de nieuwe kazerne in Uden kost de gemeente 70.000 euro. Dat blijkt uit de tussenevaluatie van het grondbedrijf van de gemeente Uden. 

Uden ging er lange tijd van uit dat de regionale brandweer zou intrekken bij de nieuw te bouwen kazerne aan de Hockeyweg. Vorige maand werd echter duidelijk dat de regionale brandweer is afgehaakt omdat de organisatie meer ruimte nodig heeft dan Uden kan bieden. Binnen het grondbedrijf scheelt dat zo'n 70.000 euro. 

Duizendknoop 

Uden gaat nu een nieuw plan maken voor de eigen brandweerkazerne. Dat zal hoe dan ook duurder uitvallen dan gedacht want op deze locatie is de Japanse Duizendknoop aangetroffen. Het opruimen en verdelgen van deze woekerplant gaat een 'behoorlijke kostenpost' opleveren, aldus de gemeente. 

Al bij al laat het grondbedrijf echter vooral gunstige cijfers zien. Het gaat namelijk zeer voorspoedig met de verkoop van bouwkavels in Uden (alles is volgens verwachting verkocht) en bedrijfsgrond. Zo is er op Hoogveld veel meer bedrijfsgrond verkocht dan werd gedacht. In combinatie met de gunstige rente zorgt dat alleen voor dat project voor een positief effect van 147.000 euro. 

Aan het eind van het jaar denkt Uden een positief saldo van bijna 450.000 euro op het grondbedrijf te kunnen noteren.

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.