Volledig scherm
PREMIUM
Arend Joosten bij zijn 'kobashi-kliko' die hij gebruikt om van afval compost te maken. Zijn groene kliko hoeft hij daarom nooit aan de weg te zetten. © Van Assendelft

Afval scheiden gaat best goed, maar vele plastic is een dingetje

UDEN - Mopperen over vieze kliko's of buren die veel troep maken is van alle tijden. Maar eigenlijk zijn burgers best tevreden over het scheiden van afval en de inzet van de gemeente. Alleen dat vele plastic blijft wel een dingetje. 

'Minder afval, maar hoe?' Onder die noemer deed Brabants Dagblad een oproep aan de lezers om hun ervaringen te delen over het scheiden van afval. Dat leverde een bonte verzameling reacties op met zoals zo vaak een enkele mopperaar maar verder vooral positieve ervaringen en adviezen. Als slot van de reeks verhalen over afval een greep uit alle mails met van alles over bak en zak. 

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.