Volledig scherm
De nieuwe kliko's in de 'etalage' van de Udense afvalwinkel. © Hans van Alebeek

Afvalwinkel Uden klaar voor publiek

UDEN - Het winkelcentrum Uden is tijdelijk een bijzondere publiekstrekker rijker: een afvalwinkel van de gemeente. Bedoeld om inwoners zo veel mogelijk informatie te geven over de nieuwe manier van afvalinzameling die op 1 december ingaat.

,,Ik hoop dat het heel druk wordt', zegt verantwoordelijk wethouder Frans van den Berg over de afvalwinkel naast Xenos. Het leegstaande pand in de Passage is met hulp van de Udense kringloopwinkels een klein beetje ingericht maar oogt verder redelijk Spartaans. 

Aan de buitenkant ook geen grote reclameborden, slechts een bescheiden sticker op de ruit. Dé blikvanger zijn de nieuwe kliko's die op dit moment overal in Uden uitgedeeld worden. Verder vooral veel posters en informatieborden voor de inwoners.    

Afval-abc 

,,Met name de kleine kliko van 140 liter voor restafval is voor veel mensen schrikken", aldus de 'winkelmevrouw' van de gemeente. ,,In de praktijk is echter gebleken dat het makkelijk kan." Uden hoopt binnen enkele jaren op het streefgetal van maximaal 75 kilo restafval per jaar te zitten. 

De afvalwinkel aan de Passage 3 is geopend van woensdag 15 november tot en met vrijdag 8 december van 9.30 tot 17.30 uur, op vrijdag tot 21.00 uur. Alle inwoners krijgen dinsdag ook een uitgebreid informatiepakket thuis met daarin de agenda wat betreft het inzamelen, een afval-abc en andere nuttige informatie. 

Volledig scherm
Udenaren schrikken met name van de kleine kliko die blijft voor het restafval. © Hans van Alebeek
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.