Volledig scherm
Artist impression Foods Experience Center © RPHS

Ambitieus plan voor Foods Experience Center op locatie Ben van Dijk in Uden-Noord: 'Een vernieuwend concept'

UDEN - Uden heeft woensdagmiddag een ambitieus plan gepresenteerd voor de bouw van een Foods Experience Center op de locatie van Expert/Ben van Dijk in Uden-Noord, vlakbij de afslag aan de A50. Het plan, met een bovenregionale uitstraling, voorziet in een vernieuwende combinatie van supermarkt, versmarkt, horeca en kookschool. 

De eerste indruk van het plan is heel goed, aldus wethouder René Peerenboom die het plan mede naar buiten bracht. Zowel de gemeente Uden als de ontwikkelaar Rely Vastgoed BV gaat onderzoeken of het  haalbaar is. De bedoeling is dat er ook woningen bij gebouwd worden, 27 appartementen. Omwonenden zijn woensdag al meteen geïnformeerd over de plannen. Het plan voorziet verder in een parkeerdek en parkeerplaatsen.

,,Dit plan is een prachtige aanvulling op het voorzieningenniveau in Uden. Bovendien lijkt het een mooie invulling van de locatie, toch de entree van onze gemeente aan de noordzijde", aldus wethouder Peerenboom. 

Het plan voor een Foods Experience Center is niet alleen een initiatief van Bastiaan Leijen van Rely Vastgoed BV, maar ook de Udense ondernemer Roland de Laak die er als adviseur bij betrokken is. 

Welke supermarkt er in het beoogde nieuwe Foods Experience Center komt is nog ongewis.  Peerenboom: ,,We eisen als gemeente dat de supermarkt die er mogelijk deel van uit gaat maken een verplaatsing moet zijn van een bestaande supermarkt in Uden. Dat wil zeggen: er mag per saldo geen extra supermarkt in Uden bijkomen en leegstand ontstaan."

Het voorstel is om voor het nieuwe Foods Experience Center een nieuwe inrit aan te leggen, direct vanaf de Rondweg. Expert Ben van Dijk gaat mogelijk verhuizen naar het centrum, waar detailhandel volgens het gemeentebestuur passender is dan aan de rand van Uden, op de huidige plek.

Volledig scherm
Artist impression Foods Experience Center © RPHS
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement