Volledig scherm
Aan de Losplaats in Uden is elke dag volop gratis parkeerplek. © Google StreetView

Ambtenaren Uden moeten op Losplaats gaan parkeren

UDEN - Ambtenaren van de gemeente Uden moeten hun auto voortaan op de naburige Losplaats parkeren. Nu gebeurt dat nog vaak in straten rond het gemeentehuis en dat zorgt voor veel overlast en ergernis bij de bewoners. Uden moet bevorderen dat ambtenaren hun auto een stukje verderop - gratis - kunnen parkeren.

De fractie Gewoon Uden had eerder voorgesteld om een deel van de Nieuwe Markt te reserveren voor de ambtenaren om zo het probleem voor de buurt op te lossen. Omdat zo'n gratis parkeerplek als loon bij het salaris van de ambtenaren wordt opgeteld, vervalt die optie.

Busje?

De Udense politiek kwam donderdagavond met allerlei alternatieve oplossingen. De meest makkelijke en goedkoopste is om ambtenaren te laten parkeren op de naburige Losplaats, bij supermarkt EMTÉ. Jan Verbruggen (SP) kreeg de hoon van de rest over zich heen toen hij opperde dat de gemeente als werkgever misschien nog een autootje tussen gemeentehuis en parkeerterrein zou kunnen laten rijden. ,,Het is maar een paar honderd meter lopen hoor, dat is gezond", vond de rest.

Uden gaat nu onderzoeken hoe ze het ambtenarenapparaat kan bewegen om de auto op de Losplaats neer te zetten. Punt van aandacht blijft dan nog om overige 'gratis-parkeerders' - veelal personeel van winkels in het centrum - uit de wijken te verbannen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement