Volledig scherm
© ANP

Area beperkt huurverhoging na onrust onder huurders: geen 3,9 maar 2 procent

UDEN/VEGHEL - Woningcorporatie Area trekt de geplande huurverhoging voor 2018 deels in. Een groep van ongeveer 3000 huurders die vanaf 1 juli 3,9 % huurverhoging zou krijgen, gaat nu nog maar 2 procent meer betalen. 

De aanpassing is doorgevoerd naar aanleiding van onrust die onder de huurders was ontstaan. De verlaging is besproken met de bewonersraad van Area. Beide partijen hebben in een verklaring aangegeven dat ze de impact van het gekozen beleid onderschat hebben. 

Area trekt een langere periode uit om tot een eerlijker huur te komen voor alle bewoners. Consequentie is dat ook de voorgenomen huurverlaging voor 1200 huishoudens niet doorgevoerd wordt in 2018. Voor de 4000 huishoudens die geen of inkomensafhankelijke huurverhoging krijgen verandert er niets.

De groep van 3000 bewoners ontvangt persoonlijk bericht van Area. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.