Volledig scherm
Schade aan de achterzijde van de woning aan de Verduijnstraat. © Tom Vos

Area gaat aangifte doen van brandstichting woonhuis Uden, mogelijk na familieruzie

UDEN - Wooncorporatie Area in uden gaat aangifte doen van mogelijke brandstichting van een van haar twee-onder-eenkapwoningen aan de Verduijnstraat in Uden. De brand woedde zondagnacht.

De woning, die leegstond net als de andere helft van de twee tweekappers, was net zo goed als gereed gemaakt voor een nieuwe bewoner. 

Volgens een buurtbewoner is niet iedereen het in de buurt eens over de komst van deze nieuwe bewoner, die bekend is in de wijk. ,,Door vermoedelijk een familieruzie. Mogelijk dat de woning daarom moedwillig is aangestoken."  Een woordvoerder van Area houdt terdege rekening met dit scenario. Maar de wooncorporatie gaat de toewijzing van de woning niet veranderen. ,,Wij vinden dat iedereen in een buurt netjes en behoorlijk naast elkaar moet kunnen leven. Het gaat om gedrag." 

De met name aan de achterzijde beschadigde woning zal worden opgeknapt. 

Volledig scherm
Schade aan de achterzijde van de woning aan de Verduijnstraat. © Tom Vos
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.