Volledig scherm
De avondvierdaagse in Uden. © Aida Jaber

Avondvierdaagse Uden is weer begonnen

UDEN - De 42ste Avondvierdaagse van Uden is dinsdagavond rond zes uur van start gegaan. Deze wandelvierdaagse geldt als één van de grootste van Brabant, mede vanwege de deelname van bijna alle basisscholen in Uden.

Het is nog niet exact te zeggen hoeveel deelnemers er zijn, maar er hebben zich sowieso 2500 kinderen ingeschreven. Daarnaast doen er ook veel ouders, grootouders en verzorgers mee en zijn er ook nog individuele lopers. De organiserende stichting Schoolsport Uden schat dat daarmee het aantal wandelaars dit jaar rond drieduizend zal liggen.

Eerste wandeldag
In het sportpark, waar alle deelnemers verzamelen, barstte het van de opgetogen kinderen zo vlak voor de start van de eerste wandeldag. De onderbouw loopt alle dagen vijf kilometer, de bovenbouw tien kilometer. De overige wandelaars kunnen kiezen uit vijf, tien of vijftien kilometer. Dit jaar heeft de organisatie ervoor gekozen om de vierdaagse weer vier dagen aaneen te laten plaatsvinden. Vorig jaar werd daar vanwege het WK Voetbal een uitzondering voor gemaakt en werd het evenement op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag gehouden. Vrijdagavond worden de duizenden lopers als vanouds binnengehaald in het sportpark en krijgen ze de felbegeerde medaille.

Volledig scherm
De kinderen staan klaar voor de avondvierdaagse. © Aida Jaber
Volledig scherm
De kinderen zijn er klaar voor: de avondvierdaagse in Uden. © Aida Jaber
Volledig scherm
© Aida Jaber
Volledig scherm
De avondvierdaagse in Uden. © Aida Jaber

Oss, Uden e.o.