Volledig scherm
Halloween lijkt steeds populairder te worden en dat was ook in de gezamenlijke gymzaal van De Cirkel en ’t Mulderke te merken. © Kay den Teuling

Basisschoolkinderen griezelen langs de deuren in Uden

UDEN - Zo’n 350 kinderen van de basisscholen De Cirkel, ‘t Mulderke en de Wijde Wereld gingen zaterdagavond in Uden van deur tot deur voor Halloween. Over Uden-Zuid verspreidt waren 24 zogenaamde aanbelhuizen, waar de kinderen werden verrast met snoepjes en griezelige figuren.

Halloween lijkt steeds populairder te worden en dat was ook in de gezamenlijke gymzaal van De Cirkel en ’t Mulderke te merken. In kleine groepjes vertrokken de kinderen en hun ouders. Sommige kinderen nog angstaanjagender aangekleed dan de griezels van de aanbelhuizen.

“Dit organiseren we al een aantal jaren”, vertelt Sascha van der Venne. “De ouders van de basisscholen hebben dat overgenomen van de wijkraad.” Dit jaar waren niet alleen de huizen plekken waar de kinderen wat lekkers kregen, ook de pas geopende Plus deed mee.Tussen de aanbelhuizen door waren zogenaamde vossen; kleine toneelstukjes of spannende scenes waar de kinderen vaak stil langs schuifelden.

Lees in het Brabants Dagblad van maandag meer over verschillende Halloweenactiviteiten in de regio.

Volledig scherm
Ook de pas geopende Plus deed mee. © Kay den Teuling
Volledig scherm
Zo’n 350 kinderen gingen zaterdagavond in Uden van deur tot deur. © Kay den Teuling

Oss, Uden e.o.