Volledig scherm
De expositieruimte van het Kunstation Uden is mooi gevuld met werk van twaalf regionale kunstenaars. De BD-expositie wordt zondag geopend. © Hans van Alebeek/BD

BD-expositie in Uden klaar voor de opening

UDEN - Het Kunstation Uden is klaar voor de opening van een bijzondere expositie met 12 regionale kunstenaars. In samenwerking met het Brabants Dagblad, waar de kunstenaars eerder in geportretteerd werden, is een zeer gevarieerde tentoonstelling opgezet. Elke kunstenaar toont zo'n 4 tot 5 werken.

Aan de tentoonstelling werken de volgende kunstenaars mee: Hannie Roefs uit Loosbroek met vooral portretten in olieverf. Verder Henriette Dobbelsteen uit Veghel en Rina Hezemans uit Heeswijk-Dinther met schilderijen. Diny Canters uit Vorstenbosch presenteert bijna klassieke stillevens met oog voor perfectie.

Mozaïek, beelden en meer
Ook Daniëlle Verhoeven uit Zijtaart en tandarts Paul Arts uit Veghel, een van de weinige mannen op de expositie, zijn van de partij. Toos Schouten uit Loosbroek exposeert beelden in alle vormen en maten. Van Jannemeis Snels uit Heeswijk-Dinther is bijzonder mozaïekwerk te zien.

Miriam van Laak uit Uden heeft zich gespecialiseerd in portretten, net als Hanny Verbruggen uit Boekel. Van Carla van Lieshout uit Nistelrode zijn enkele grote portretten van Marilyn Monroe te zien. Cris Hendriks uit Vorstenbosch toont zijn veelzijdigheid als kunstenaar met enkele bijzondere bronzen beelden.

De expositie 'Regionale Kunst' wordt zondag om 14.00 uur geopend. Daarna zijn de werken nog tot en met zondag 24 juli elk weekeinde te zien in Kunstation Uden aan de Prior van Milstraat 14 in Uden. De galerie is vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur geopend. De entree is gratis.

Oss, Uden e.o.