Volledig scherm
Henriëtte Dobbelsteen uit Veghel (links) bekijkt werk van Hannie Roefs uit Loosbroek. Zijn zijn twee van de twaalf kunstenaars © Jeroen Appels / Van Assendelft Fotografie

BD-expositie met twaalf regionale kunstenaars

UDEN - Zo’n veertig amateur-kunstenaars uit de regio Uden-Veghel werden de afgelopen maanden geportretteerd in de rubriek ‘Kunstgrepen’ in het BD. Brabants Dagblad brengt twaalf van hen bij elkaar met een bijzondere tentoonstelling. Voor de meesten is het de eerste echte expositie.

Hun werk is vanaf zondag 26 juni te zien in Kunstation Uden waarmee de tentoonstelling is opgezet. "De kwaliteit van het werk heeft ons enorm verrast”, zegt Harrie van Genugten die met de kunstcommissie een selectie maakte voor Kunstation Uden. "Alle mensen die we benaderd hebben, waren dolenthousiast”, zegt hij.

De expositie omvat vooral schilderijen maar ook beeldhouwwerken en mozaïek. De BD-expositie in het Kunstation Uden wordt zondag 26 juni officieel geopend en is daarna tot en met 24 juli alle weekeinden te zien. Het Kunstation Uden zit aan de Prior van Milstraat 14 in Uden en is vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur geopend. De toegang is gratis.

Oss, Uden e.o.