Bejaarde fietser (84) overleden na aanrijding met vuilniswagen in Uden

VIDEO + UPDATEUDEN - Een fietser is dinsdagmiddag in Uden om het leven gekomen na een aanrijding met een vuilniswagen. Dat gebeurde rond twee uur op de rotonde ter hoogte van de Liessentstraat. Het gaat om een 84-jarige man uit Uden. 

De hulpdiensten kwamen na de botsing met spoed ter plekke, waaronder meerdere ambulances en de brandweer. Ook landde een traumahelikopter in de nabije omgeving. Dat trok veel bekijks.

Reanimatie

Ambulancebroeders begonnen het slachtoffer bij aankomst meteen te reanimeren. Dat mocht niet meer baten: hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Hoe de botsing heeft kunnen gebeuren, moet politieonderzoek uitwijzen. Een deel van de Liessentstraat is daarvoor tijdelijk afgezet.

Volledig scherm
Dodelijk ongeluk in Uden © Marco van den Broek Marcofotografie
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.