Volledig scherm
Wethouder Ben Tuithof © Jeroen Appels/Van Assendelft

Ben Tuithof stopt als wethouder in Uden

UDEN - Ben Tuithof stopt als wethouder in de gemeente Uden. Hij heeft vrijdag zijn ontslag ingediend bij de Udense gemeenteraad, maar werkt nog door tot 6 oktober van dit jaar. Frans van den Berg van de fractie Gewoon Uden wordt voorgedragen als zijn opvolger.

Tuithof geeft als reden dat het wethouderschap niet meer te combineren valt met zijn andere werkzaamheden.

Tijd en energie
Ben Tuithof is vanaf april 2014 wethouder van de gemeente Uden met onder meer openbare werken, sport, en beheer, toezicht en handhaving openbare ruimte in zijn portefeuille. Hij combineert het wethouderschap met de directie van een eigen bedrijf. ,,Ontwikkelingen in mijn bedrijf vragen steeds meer tijd en energie, waardoor ik niet meer met dezelfde bevlogenheid en zorgvuldigheid mijn rol als wethouder kan vervullen. Ik heb daarom besloten om te stoppen als wethouder’’.

Burgemeester Henk Hellegers in een reactie: ,,We zijn Ben dankbaar voor zijn inzet en de resultaten die hij voor Uden heeft geboekt. Het is jammer dat we onze collegeperiode niet met de huidige formatie kunnen uitdienen. We hebben echter alle begrip voor de keuze van Ben en respecteren die keuze.”

Oss, Uden e.o.