Volledig scherm
© Thinkstock

Benzinedieven in Uden horen lage straffen

DEN BOSCH/ UDEN - Twee jonge mannen die zeer waarschijnlijk benzine hebben gestolen van een terrein in Uden hebben van de Bossche politierechter lichte straffen gekregen. De advocaat van één van de mannen wilde vrijspraak, maar zag die wens niet uitkomen.

Alles rook in juli van dit jaar letterlijk en figuurlijk naar diefstal van benzine. Op een bedrijfsterrein in Uden zag iemand een man wegrennen met een jerrycan benzine. Niet veel later werden de twee verdachten in een busje gevonden, voor een opengeknipt hek, ruikend naar benzine. Maar omdat beide mannen zich daarna vooral beriepen op hun zwijgrecht bleef er toch nog veel onduidelijk.

Milde straf
​De politierechter in Den Bosch zat ermee in zijn maag, maar vond toch dat de mannen door middel van dubbel schakelbewijs konden worden veroordeeld. Hij hield het wel bij een milde straf. De aanwezige verdachte, die een drugsprobleem heeft, kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van 35 dagen plus reclasseringstoezicht. De ander krijgt in plaats van toezicht een taakstraf 40 uur.

Oss, Uden e.o.