Volledig scherm
Een Nederlandse F-16 boven vliegbasis Volkel. © ANP

Bescherming luchtruim weer even in handen van vliegbasis Volkel

VOLKEL - De vliegbasis Volkel is komende drie weken weer verantwoordelijk voor de bescherming van het luchtruim boven Nederland, België en Luxemburg. Deze zogeheten QRA-taak wordt overgenomen van België. 

Volkel neemt de honneurs waar van vrijdag 14 september tot en met  woensdag 3 oktober. Gedurende die periode staan er permanent twee F-16's paraat die binnen een paar minuten kunnen uitrukken als er onbekende vliegtuigen het luchtruim binnenkomen of andere dreiging ontstaat. 

De Quick Reaction Aler-taakt wordt wisselend uitgevoerd door de luchtmacht van Nederland en België. Dat gebeurt vanaf de vliegbases Volkel en Leeuwarden en de Belgische vliegbases Kleine-Brogel en Florennes.

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.