Volledig scherm
Rian van Korewijk-van de Avoird. © Van Assendelft Fotografie

'Bewondering voor vrijwilligers Slabroekweek'

UDEN - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Udenaar zijn of haar beeld van het dorp. Deze keer Rian Korewijk- Van der Avoird.

Rian Korewijk (65) kwam met haar ouders in Uden wonen toen ze ruim een jaar was. Haar vader was vlieger op vliegbasis Volkel en later wethouder. Maar Rian zelf is nog bekender in Uden. Iedereen zegt haar gedag. Kan niet anders als je al 45 jaar in de bibliotheek werkt, waarvan vele jaren op de jeugdafdeling. Ze nam vorige week afscheid.

Restaurant

,,Ik voel me op mijn gemak bij Humphrey's in het sportpark. Je kunt er heerlijk in de tuin eten en binnen hangt je nog steeds de sfeer van de oude boerderij."

Winkel

,,Ik kom graag bij Winniz op het Brabantplein. Winnie weet precies wat ik mooi vind en wat mij staat."

Mooiste herinnering

,,Die gaat terug naar de Steeuwichtweg waar mijn vader een compleet parkje met bijzondere dieren had. Vlak bij het mooie en bijzondere Annabosje, dat vind ik het mooiste stukje natuur."

Op de schop

,,Het 'Dorry Artspleintje' tussen het oude postkantoor en de bibliotheek. Dat wordt zo verwaarloosd, heel erg jammer."

Ergernis

,,Op de Violierstraat wordt hard gereden, ook op de plek waar veel kinderen oversteken vanuit de Paulusschool en De Tandem. Overal zie je veilige schoolzones, maar daar niet."

Compliment

,,Ik heb bewondering voor de vrijwilligers van de Slabroekweek. Die bestond al toen ik zelf jong was. En ik complimenteer dierentuin ZieZoo."

Ontspanning

,,Ik wandel graag bij De Kleuter, door de parken van Uden-Zuid of langs de A50. Je hoeft Uden niet uit, het is overal mooi."

Toekomst

,,Uden mag vooral zo blijven."

Uden is

,,Mijn thuis en een veilige plek om op te groeien voor mijn kinderen en kleinkinderen."