Volledig scherm
Ter hoogte van de Kantonweg komt mogelijk een afsluiting voor auto's in de Slabroekseweg te liggen. Auto's zouden dan via de Doelenweg, langs het golfpark en de A50, moeten rijden. © Hans van Alebeek / BD

Bewoners 'laag Slabroek': Slabroekseweg met knip is juist veiliger

UDEN - Afsluiten van de Slabroekseweg voor autoverkeer is voor alle partijen uiteindelijk de beste en veiligste oplossing. Dat stellen de bewoners van ‘laag Slabroek’ in reactie op ‘hoog Slabroek’ dat die knip juist helemaal niet ziet zitten.

Uden denkt erover om de Slabroekseweg, de drukke toegangsweg naar De Maashorst en het gelijknamige bezoekerscentrum, halfweg voor auto's af te sluiten. Zeer tegen de zin van ruim 30 bewoners op ‘hoog Sla broek’ die daarover maandag een petitie indienden bij de wethouder. Zo'n vijftien gezinnen op 'laag Slabroek' willen deze afsluiting juist graag.

Volgens de bewoners kost omrijden via de Doelenweg maar een half minuutje extra tijd en is die weg breder en veiliger dan de Slabroekseweg waar altijd te hard wordt gereden. Burgemeester en wethouders nemen waarschijnlijk volgende week een definitief besluit.

Oss, Uden e.o.