Volledig scherm
In april liet Veldmolen CV alvast proeven hoe belangstellenden een woning kunnen inrichten op het vroegere Dico-terrein in Uden. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Bij 'Dico' Uden in januari 2017 schop de grond in

UDEN - In de tweede helft van volgend jaar begint de gemeente Uden aan het stedenbouwkundig plan voor het 6,5 hectare grote Dico-terrein. Op maandag 26 augustus is er weer een informatie-avond in de Ideeënfabriek.

"Dat betekent dat in januari 2017 de eerste schop de grond in kan", concludeert bewoner Aart van den Berg, één van de initiatiefnemers die zelf op het terrein wil laten bouwen. Hij heeft, met een kleine delegatie, onlangs gesproken met de Udense wethouder René Peerenboom en put daar 'veel energie' uit.

Van den Berg: "We hebben 2017 niet kunnen vervroegen, maar wel januari als startdatum kunnen laten vastleggen. De gemeente geeft aan dat Veldmolen niet hoeft te wachten met sanering van de vervuiling op het terrein."

Funk-e legt uit hoe Veldhoven CV de ideeën van alle Udenaren gaat verzamelen om ervoor te zorgen dat op het DICO-Terrein meer gebeurt dan alleen gras groeien! Kijk hoe jij mee kunt helpen op: http://www.dicoterrein.nl of bekijk andere Funk-e animaties op: http://funk-e.nl

Oss, Uden e.o.