Volledig scherm
De reclamezuil van het foodcourt Uden wordt minder hoog dan op deze impressie is getekend. Geen 46 maar 40 meter.

Bouw Foodcourt Uden start pas later in 2017

UDEN - De bouw van het nieuwe Foodcourt Uden bij de A50, met plek voor drie fastfoodrestaurants en een onbemand tankstation, zal pas in de loop van volgend jaar beginnen.

Op basis van de vele bezwaarschriften heeft de gemeente het plan op bepaalde onderdelen aangepast. De gemeente houdt nog wel rekening met mensen die desondanks naar de Raad van State stappen, waardoor de uitvoering van het plan vertraging kan oplopen.

Bezwaarschriften
Tegen de komst van McDonald's, KFC en Subway naar Uden-Noord zijn honderden bezwaarschriften ingediend. Een klein deel komt van de directe omwonenden, die onder meer bezwaar hebben tegen de hoogte van de reclamemast, de toegang en afscheiding. Door overleg te plegen met de buurt, hoopt Uden de belangrijkste bezwaren weggenomen te hebben. Zo is de reclamemast al van 46 naar 40 meter gebracht, zijn er grenzen gesteld aan de grootte van de borden die daaraan komen en is er aan de westzijde een extra toegang gemaakt.

Het plan wordt in een extra commissievergadering op 21 november toegelicht en besproken. In die vergadering is ook ruimte voor het verhaal van de buurt en andere bezwaarmakers.