Volledig scherm
De nieuwbouw van het Udens College bezien vanaf de Mellesingel met op de voorgrond de nieuwe sporthal. Links ligt het bestaande studiehuis. © Bonnemayer Architecten

Bouw nieuw Udens College start begin 2018

UDEN - Na jaren van voorbereiding is het zo ver: het Udens College (UC) begint met de bouw van de nieuwe havo/vwo-school als opvolger van de roemruchte 'Rooie School'. Een gebouw dat in meerdere opzichten niet meer voldeed en dus tegen de vlakte gaat. 

Maar dat kan pas als de nieuwe school er staat. Direct na de kerstvakantie begint het karwei dat alles bij elkaar zo'n 1,5 jaar gaat duren. Terwijl het onderwijs gewoon door moet gaan. De nieuwbouw wordt als het ware tegen het uit 2000 daterende studiehuis aangeplakt. Daardoor wordt het een compact geheel wat gunstig is voor het energieverbruik. Oud en nieuw zijn straks verbonden door een groot open atrium dat ook voor onderwijs gebruikt kan worden. 

Sloop 

Begin 2018 wordt eerst een stukje van de oude Rooie School gesloopt. Dat 'kost' zes lokalen en een hap uit de gymzaal maar met wat passen en meten kan die ruimte elders binnen de school opgevangen worden. Voor de veiligheid wordt de fietsenstalling in januari al meteen richting de moskee verplaatst zodat bouwverkeer en leerlingen veilig van elkaar weg blijven. 

Pas als begin 2019 de nieuwbouw - met daarin ook de nieuwe sporthal - klaar is, gaat de rest van de oude Rooie School plat en volgt de inrichting en aankleding van het gebied eromheen. De hoop en verwachting is dat rond de zomer van 2019 alles klaar is. Alles bij elkaar kost de nieuwe school ruim 8,5 miljoen euro. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement