Volledig scherm
© Getty Images

Bouw supermarkt Aldi aan de Vijverlaan in Uden nog geen uitgemaakte zaak: beoogde uitrit levert te veel gevaar op

UDEN - Aldi kan voorlopig nog geen supermarkt bouwen aan de Vijverlaan in Uden, op de plek van Van Oort Interieurs. Uden werkt weliswaar mee aan de bouw van een supermarkt op deze plek maar weigert Aldi een vergunning te geven voor de uitrit die het bedrijf wil aanleggen.

Aldi had bij de gemeente een aanvraag ingediend voor de 'bouw van een supermarkt en de aanleg van een inrit'. De aanvraag voor een supermarkt past in het bestemmingsplan, maar de uitrit die Aldi wil aanleggen stuit bij de gemeente op weerstand. Ook bewoners maken zich zorgen over onveilige situaties door extra vrachtverkeer.

Volgens burgemeester Henk Hellegers is de vergunning voor de beoogde uitrit geweigerd omdat deze uitrit te breed is, daarvoor beeldbepalende bomen moeten wijken en het gevaar oplevert voor de verkeersveiligheid. 

Aldi zal nu een nieuwe omgevingsvergunning moeten aanvragen die de gemeente opnieuw moet toetsen. Aldi moet zoeken naar een andere oplossing voor het bevoorraden van de supermarkt, die wel door de beugel van de gemeente kan. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement