Volledig scherm
Samen met de directie van TPSolar onthullen wethouder Matthie van Merwerode (links) en gedeputeerde Anne-Marie Spierings het reclamebord voor het zonnepark in Volkel, voorlopig het grootste van Brabant. © Hans van Alebeek

Bouw zonnepark Uden eindelijk van start, voorlopig grootste van Brabant

VOLKEL/UDEN  - De bouw van het langverwachte zonnepark in Uden is eindelijk gestart. Maandagmiddag werd het officiële startsein gegeven door gedeputeerde Anne-Marie Spierings, wethouder Matthie van Merwerode en René Hendriks van TPSolar, het bedrijf dat de zonnepanelen gaat plaatsen. 

Het terrein Hoogveld-zuid aan de Zeelandsedijk is zo'n veertien hectare groot en krijgt zo'n 44.000 zonnepanelen. Het zonnepark zal voor zo’n 3.500 huishoudens duurzame stroom kunnen produceren. Het bedrijf TP Solar is de ontwikkelaar en bouwer van het zonnepark.

Community 

Naar verwachting is het zonnepark al in mei klaar voor aansluiting op het elektriciteitsnet. Inwoners uit Uden kunnen meedoen in het zonnepark. De duurzame stroom wordt aangeboden door Powerpeers, een online platform waar vraag en aanbod van schone energie elkaar ontmoeten (www.powerpeers.nl).

Tekst leest verder onder de foto. 

Volledig scherm
De eerste palen voor het zonnepark zijn al gezet. In totaal komen er aan de Zeelandsedijk/Venstraat binnen enkele maanden 14.000 zonnepanelen te staan. © Hans van Alebeek

Het is de bedoeling dat daarvoor in Uden een lokale 'community' wordt opgezet. Hierover volgt binnenkort meer informatie. Wethouder Van Merwerode is blij dat het park na bijna twee voorbereiding, nu daadwerkelijk gebouwd gaat worden. ,,De realisatie van het zonnepark is een belangrijke stap richting een energieneutraal Uden. En het mooie is ook dat Udenaren van deze zonne-energie kunnen profiteren", aldus de wethouder. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement