Volledig scherm
Vrachtwagens in brand © Addy Smits

Brand verwoest vier vrachtwagens van topattractie Encounter Udense kermis, jerrycan gevonden

UDEN - Op de Boekelsedijk in Uden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag vier vrachtwagens in brand gestaan. Het vuur woedde op de slaapplaats van de kermisexploitanten. De getroffen vrachtwagens stonden op naam van de exploitant van de Duitse topattractie Encounter.

Volgens de politie is er sprake van brandstichting. Het ging immers om meerdere brandhaarden en in de buurt werden onder andere een jerrycan en flessen met een brandbare vloeistof gevonden. 

Burgernet

Een omstander merkte rond halfvier de brand op en waarschuwde de hulpdiensten. De brandweer van Uden, Schaijk en Heesch kwamen met spoed ter plekke.

De politie roept via een Burgernet-bericht ooggetuigen op zich te melden en het alarmnummer te bellen. De politie heeft de jerrycans en de flessen in beslag genomen voor onderzoek.

Volledig scherm
Er is niet veel meer over van de kermisattractie. © Politie
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.