Volledig scherm
Aldi gaat hier aan de Bitswijk in Uden een nieuwe supermarkt bouwen. © Van Assendelft Fotografie

Burgerplatforms Uden willen publicaties op papier terug

UDEN De gemeente Uden zou net als vroeger weer alle vergunningen en besluiten wekelijks op papier moeten publiceren op de gemeentepagina's in de huis-aan-huisbladen. Die informatie is van groot belang om de inwoners betrokken te houden.

Dat pleidooi houden drie Udense gebiedsplatforms in een open brief aan burgemeester en wethouders en leden van de gemeenteraad. Aanleiding voor de brief van de voorzitters van de platforms Uden Centrum, West en Zuid is de onrust die onder burgers is ontstaan rond de voorgenomen vestiging van twee nieuwe Aldi-winkels in Uden. Volgens de voorzitters is die onrust mede veroorzaakt door de gebrekkige communicatie vanuit de gemeente.

Vooral rond de nieuwe Aldi aan de Bitswijk is dat niet lekker gelopen, vinden de platforms. Buurtbewoners werden overvallen door de komst van de supermarkt op de plek van de oude winkel van Ad Bouw. Volgens de gemeente hadden omwonenden dat echter kunnen weten omdat alle aanvragen terug te vinden zijn op de website www.overheid.nl. In de praktijk valt dat echter flink tegen, stellen de voorzitters Margie Philipse, Ad van Driel en Frans Delhez. Lang niet alle inwoners zijn bovendien zo computervaardig. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement