Bezoekerscentrum Slabroek
Volledig scherm
Bezoekerscentrum Slabroek © Van Assendelft

Buurt Slabroek Uden wil maatregelen tegen overlast

UDEN - De bewoners van de buurtschap Slabroek in Uden zijn het spuugzat: de toenemende stroom toeristen vergalt hun woongenot. Auto's worden her en der op opritten geplaatst, als er iets van gezegd wordt, volgt een grote mond. Ze willen dat de gemeente Uden in actie komt.

Er is al een plan om een knip te maken in de Slabroekseweg. Auto's moeten dan over de Doelenweg rijden. Daar denken de bewoners verschillend over: de mensen die vooraan in de buurt van het ziekenhuis wonen juichen dat toe. Voor de buurtschap 'Hoog Slabroek' lost het volgens de bewoners niks op. Zij zien meer in de verplaatsing van het bezoekerscentrum. Ook heben ze in toenemende mate last van familie- en bedrijfsfeesten die allerlei ritten over Slabroek organiseren. 

De Udense raadscommissie Ruimte, Economie en Financiën hoorde donderdagavond diverse insprekers aan. De bedoeling van de avond was met name dat de politici zich een beeld konden vormen van de problemen. Wethouder Matthie van Merwedrode kondigde een parkeerverbod en een dertig kilometerzone aan. En de gemeente denkt aan een grote parkeerplaats aan de rand van de Maashorst waar mensen hun auto kunnen stallen om vervolgens per fiets het gebied in te trekken.

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.