Volledig scherm
Mark van de Veerdonk overhandigt de petitie aan wethouder Van Merwerode met een kapotte heggenschaar erbij, als symbolische hoop dat de knip niet doorgaat. © Hans van Alebeek/BD

Buurtschap tegen afsluiting Slabroekseweg Uden

UDEN - De bewoners van buurtschap Slabroek in Uden zijn tegen de mogelijke afsluiting van de Slabroekseweg voor autoverkeer. Maandag overhandigde cabaretier en 'interim-burgemeester' van Slabroek Mark van de Veerdonk een petitie aan wethouder Matthie van Merwerode met die strekking. "Van de 39 volwassenen op Slabroek zijn er 33 faliekant tegen", aldus Van de Veerdonk in een gloedvol betoog.

Van Merwerode maakte duidelijk dat de gemeente pas over enkele weken een definitief besluit neemt. Als de Slabroekseweg wordt afgesloten, moet autoverkeer voortaan via de Doelenweg geleid worden. Hoe de mogelijke 'knip' in deze toegangsweg eruit komt te zien, is volgens de wethouder nog niet bepaald. De delegatie van Slabroek sprak in het onderhoud met de wethouder verder zijn zorgen uit over de toegenomen drukte op De Maashorst waar het buurtschap tegenaan ligt. Ook de toekomst van bezoekerscentrum De Maashorst, baart hen zorgen.

Van Merwerode gaf verder aan dat hij ook nog een petitie heeft gekregen van bewoners op de kop van de Slabroekseweg die juist wel pleiten voor afsluiting van die weg. "Dat nemen we allemaal mee in de besluitvorming , aldus de wethouder.